Célegyenes Mézes

Célegyenes Mézes Sütemény

Az egész történet már évekkel ezelőtt elkezdődött, még az első Domaine Gróf Zichy Futóverseny rendezésekor.
Akkor készítettem az első érmeket a futóverseny dobogós befutóinak (igaz, akkor még más színösszeállításban).

Eltelt pár év, a 6. versenyen már magam is futottam 1(!) kilométert és rettentő büszke voltam magamra. Miért? Nem tudom pontosan. Talán, mert képes voltam elkezdeni futni. Addig csak irigyen bámultam a futókat és nem értettem, hogy miért nem unják meg, nem adják fel, hogyan képesek nap mint nap – de legalábbis hetente 2-3 alkalommal – futni egy keveset. Szóval ez volt az a futóverseny, ami rábírt engem is egy némi kocogásra. Egy újabb év elteltével két versenyszámban is indultam: a fiaimmal futottam váltóban, egyéniben pedig 5 km-t (és benne voltam az első 20-ban).
Ezt a versenyt már süteménnyel is támogattunk, szilvás mézes süti volt a befutócsomagokban.

A futás, a méz, a rozs egyaránt hozzájárul a test egészséges épüléséhez. A mozgás és a megfelelő táplálkozás különösen gyermekkorban fontos. Mivel a Zichy futóversenyt elsősorban gyerekeknek rendezik, nagyszerű lehetőséget kaptunk, hogy a befutó csomagokban egészséges, tápláló és finom édességgel ismertessük meg a versenyző gyerekeket.

A tavalyi sikeres fogadtatás után az idei versenyre már egyedi mézes süteményt alkottunk, “Célegyenes mézes” néven.

Célegyenes Mézes
A sütemény a népszerű, 150 éves Petrits alaprecepttel készül, vékony kandiszréteget kap és zamatos áfonyával töltve kerül rá a “célegyenes”. Idén 333 gyermek befutócsomagjába kerül egy-egy darab belőle, hogy pótolhassa a futás alatt elégetett energiát.

Célegyenes Mézes
Ezúton is jó versenyzést kívánok minden indulónak.