Hogyan vásárolj tökéletes ajándékot

Mindannyian kapunk meghívást családi évfordulókra, születésnapokra, névnapokra. Ilyenkor nem mehetünk üres kézzel, és szeretnénk tökéletes ajándékot adni, hogy a boldogság könnyeit csalhassuk vendéglátónk szemébe. Ez azonban általában nem egyszerű feladat. Hadd segítsünk néhány gondolattal, hogy megkönnyítsük az ajándékválasztást!

1. számú aranyszabály: ne hagyd az utolsó pillanatra!

Biztosan tudod, hogy miért kapnak olyan sokan karácsonyra sapkát, sálat és zoknit. Bár ezek hasznos ajándékok, egyikünk sem szereti kapni, mert személytelen. Gondolkodj előre, mert ha az ajándék vásárlását az utolsó pillanatra hagyod, akkor nem marad időd a 2. számú aranyszabályra.

2. számú aranyszabály: az ünnepeltnek, az ő személyének válassz ajándékot!

Nem bonyolult. A feladatot inkább korunk mindennapos rohanása nehezíti meg, de a megoldáshoz elég egy határozott lépés: Bármily nehéz is, szánj rá 2-3 percet, amikor nyugodtan le tudsz ülni, kikapcsolni a külvilágot, és csak arra a személyre (vagy azokra a személyekre – házassági évfordulónál) koncentrálj, akinek ajándékot keresel! Ez a legnehezebb része a vásárlásnak, de ha igazán „ütős” ajándékot szeretnél adni, ez a pár perc megkerülhetetlen. Ha ebben a pár percben magad elé képzeled az ünnepeltet, végiggondolod, hogy mivel tölti idejét, mi foglalkoztatja legtöbbet, mi a hobbija, pillanatokon belül be fog ugrani, hogy mivel szerezhetnél neki(k) igazi örömet. És van egy jó hírem: ha rászántad az időt, úgy fogod érezni, hogy magadat már meg is ajándékoztad. Nyugalom áraszt majd el, mert nem azon fogsz izgulni, hogy vajon a célnak megfelelőt vásároltál-e, hanem türelmetlenül fogod várni a találkozást, hogy learasd a hálás pillantások adta elmondhatatlan érzést. És ha belegondolsz, ez óriási különbség.

Tippek arra az esetre, ha mézeskalácsot vásárolnál ajándékba:

Kinek adod? Férfiaknak válassz egyszerűbb színvilágú mézeskalácsot, és kérd tőlünk, hogy a díszítés is egyszerűbb legyen. Hölgyeknek választhatsz díszesebb, virágokkal teli változatokat. Nagyon kedveltek a rózsákkal és a kalocsai mintákkal díszített mézeskalácsaink.
Milyen alkalomra szánod? Ha kerek évforduló lesz, érdemes komolyabb, az évfordulót visszatükröző ajándékban gondolkodni. 50. házassági évfordulónál például nem csak a feliratban szerepelhet az ötvenes szám, de ha mondjuk mézeskalács torta-dobozban gondolkodsz, a benne lévő szívekre írhatunk számokat az esküvő óta együtt eltöltött évszámokkal 1967, 1968, …., 2017.
Ha egyszerűbb évfordulóra, kisebb ünnepekre vagy hivatalos, gondolkodj egyszerűbb kivitelben! Keresztelőre is készítünk például alkalomhoz illő mézeskalács figurákat, melyek egyszerűek, mégis hangulatosan illeszkednek az ünnephez.
Mennyire áll közel hozzád az, akit meg szeretnél ajándékozni? Ez természetesen meghatározza a mézeskalács formáját és méretét is. Amennyire csak lehet, tedd személyessé! Írasd rá a megajándékozott kedvenc idézetét, vagy házassági évfordulós doboz esetén a szívekre adott évszámok mellé mehet egy-egy név a gyerekek, unokák születési évéhez (pl. 1971. Andris). Születésnapi doboz esetén a szívekre évszám helyett kérhetsz rövid szavakat, melyek úgy együtt, csak az ünnepelt életében vannak jelen (ezek a szavak lehetnek városnevek, barátok nevei, érzések …) Keresztelőre készítünk mézeskalácsokat, melyekre akár névverseket is írathatsz.

A lehetőségek száma végtelen, és ha élsz ezekkel a lehetőségekkel, könnyű örömkönnyeket csalni a szemekbe. Gondolj merészet, és ha bizonytalan vagy, telefonon egyeztess velünk, a lehetőségekről.
Szép közös ünnepeket kívánunk szeretteid körében!