Kadarka.net

Alig több mint egy hónapja, hogy egy régi kedves ismerősöm meghívott a facebook-on, hogy kedveljem a Kadarka.net oldalt. Nem gondolkodtam sokáig, megetettem. Két okból: Egyrészt mert tudtam, hogy ismerősöm nem szokott értéktelen oldalakra hívni, másrészt mert már az oldal neve is sugallta, itt valami nagy dolog van készülőben. És nem is csalódtam.

Eltelt egy-két hét és megnyitotta kapuit a Kadarka.net, a Szekszárdi Információs Portál. Egy portál, amely egybefogja mindazt, amit egy szekszárdi vagy egy Szekszárdra érkező turista tudni szeretne ha programokat, időtöltési lehetőségeket keres. (Az elmúlt pár napban én is értesültem a kadarka.net hasábjain szekszárdi programról, mellyel sehol máshol nem találkoztam azóta sem.)

Hírek
A Kadarka.net napi szinten hozza a szekszárdi közéleti híreket. Tudom, hogy vannak hírportálok, amik ebben sokkal jobbak, hírekben messze gazdagabbak. De lássuk be: ez egy információs portál, nem hírportál. A fontos és koncepcióhoz tartozó hírek itt is megjelennek. Ráadásul nem kell a sok érdektelen hír közül kiválogatnunk az az érdemesebbeket – ezt megteszik helyettünk a szerkesztők.

Képek
A kedvencem. A tartalmakat Kiss Albert és Ritzel Zoltán olyan szintű fotóival tarkítja a portál, mint pl. ez a kettő

 

Szűrés
Ahogy azt egy portáltól elvárja az ember, a tartalmakat tökéletesen lehet szűrni. Sőt, igazából észre sem vesszük, hogy keresünk: csak kattintgatunk egyik érdekességről a másikra, az oldal már-már kitalálja, hogy miért is kattintottunk és máris dobja a kapcsolódó tartalmakat.

Kínálat, avagy amire “kattintgathatunk”
Gondoljuk végig, mit kínál Szekszárd, válogassuk szét! Így tesz a Kadarka.net.
A teljesség igénye nélkül szemezgessünk picit a szerintem abszolút logikusan felépített kínálatból:

  • Szálláshelyek (és ez felbontva vendégházaktól a panziókon át a hotelekig)
  • Gasztronómia (éttermektől a cukrászdákon, borozókon, sörözőkön át kávézóig)
  • Egyértelmű, hogy a borturizmus külön gyűjtemény (és ez az egyik leggazdagabb)
  • És természetesen az aktuális és az állandó programkínálat sem maradhat el.

Az állandó programok közül hadd emeljem ki a Mézeskalács Múzeumot!
Így néz egy adatlap a Kadarka.net oldalain

Köszönjük, Kadarka.net. Vigyétek minél messzebbre Szekszárd hírét!