
Krémes karamell fagyi otthon, gép nélkül
Krémes karamell fagyi pofonegyszerűen, fagyigép nélkül.
Ráadásul fagyasztás közben sem kell kevergetni, ez is egy plusz pont 😉
Hozzávalók:
- 4 dl jó hideg tejszín
- 4 tojássárgája
- 2 egész tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg Szekszárdi márc
A tojásokat és a tojássárgákat a Szekszárdi márccal gőz fölött sűrű habbá verjük, majd gőzről levéve kihűlésig verjük.
A tejszínt a két csomag vaníliás cukorral habosra verjük (egy csomag habfix is mehet bele, vagy helyettesíthetjük a tejszínt részben vagy egészben a “H” kezdőbetűs növényi tejszínnel is)
A felvert tejszínt óvatosan elkeverjük a tojáshabban és kapott masszát fagyasztóba tesszük. Nem kell fagyasztás közben átkevergetni, ha kifagyott, máris kész a krémes, íncsiklandó karamell fagyink.