Szekszárdi márc
A Szekszárdi márc egy természetes szörp mézből és cukorból.
Petrits József (1873-1936) mézeskalácsos mester volt, Európa több országát megjárva tökéletesítette tudását, mire elkészítette az első pohár Szekszárdi márcot. Az ősi receptet használva, a hagyományok tiszteletével gyártjuk ezt a kiváló zamatú, adalékanyagoktól mentes szörpöt.Régen hígított formában árulták, ma sűrítményként juttatjuk el Önhöz.
Miért?
- Mert így egyszerűen és olcsón tudjuk az otthonába szállítani.
- Mert így otthon annyi frissítő italt készíthet magának és a barátainak, amennyit csak akar.
- Mert sűrű állapotában számtalan más finomságot is készíthet vele. Miket? Görgessen lejjebb.
- Mert így sokkal tovább friss marad.
- Mert így lényegesen kevesebb, a szállítással és a csomagolóanyaggal járó környezetszennyező anyag keletkezik. Ezzel kíméljük a környezetet.
Mi nincs a Szekszárdi márcban?
- Mesterséges színezék
- Tartósítószer
- Aroma
- Mesterséges édesítőszer
- Ízfokozó
- Állományjavító
- Zsiradék
- Szintetikus étkezési savak
Na jó. De akkor mi van benne?
- Cukor és
- méz
A színét és a jellegzetes zamatát a megpörkölt cukor adja.
VENDÉGLÁTÓK Figyelem!
3 literes kiszerelésben is kapható, még jobb áron.
Mit készíthet vele?
A Szekszárdi márc folyamatosan bővülő finomságblogjában részletesen bemutatjuk a legkedveltebb márcos termékek készítését videókkal, képekkel, részletes leírásokkal.
Ahol mi is rendszeresen a márcot használjuk:
- Nyáron jéghideg limonádéhoz
- Jeges karamellás tejhez
- Télen forró, habos karamellás tej készítéséhez
- Gyümölcs teák édesítéséhez
- Saláta öntetek enyhe édesítéséhez
- Házi karamella fagyi készítéséhez
Díjak, eredmények
A Szekszárdi márc elnyerte a HÍR védjegy (Hagyományok Ízek Régiók) használati jogát, és ezzel bekerült egy a Vidékfejlesztési Minisztérium által kezelt, magyar nemzeti kincseket összefogó gyűjteménybe.
A Szekszárdi márc már bekerült a nemzeti értéktár ágazati és települési értékei közé is.